En qué som millors?

En qué som millors

 • PROXIMITAT ............... Som aprop de l'obra
 • EXPERIÈNCIA I REFERÈNCIES ............ 35 anys projectant cases. Desenes de referències.
 • RAPIDESA DAVANT CANVIS I CONFLICTES ........ Contestem telèfon, mail i whatsapp, ACTUEM RÀPID
 • PREU ........... Pressupost tancat , assumim COSTOS ACCESSORIS, despeses i gestions.
 • PODEM AJUDAR EN TOTS ELS ASPECTES DE L'OBRA ......... Controlem temes jurídics, de tramitació, estructurals, constructius i de instal·lacions.
 • DISTRIBUCIÓ ÓPTIMA DELS ESPAIS ...... Treim un partit increïble a la superficie disponible

Destaquem per...

 • Treiem el millor partit de cada situació (solar, demandes, pressupost): som molt bons en optimitzar el resultat en funcionament, costos i imatge
 • Escoltem molt, per tal d’interpretar i recopilar les demandes dels clients abans de fer-les nostres. A partir de fet que la casa ha de ser com desitja el propietari, un cop comprovat que compartim bona part dels criteris i gustos (no som els arquitectes de tots els promotors, ni viceversa).
 • Som "formals": cumplim els terminis en un mon caracteritzat per la informalitat.
 • Som fidels i honestos: Els nostres consells i recomanacions no estan contaminats, perque no aceptem comissions.
 • Tenim un gran respecte pels diners dels nostres clients.
 • Tenim paciència davant els lògics dubtes, i fem les versions del projecte que calgui fins tenir l’acord del propietaris.
 • Donem o facilitem tots els serveis accessoris que calguin.
 • Agafem sempre el telefon als nostres clients, i donem atenció i resposta ràpida als conflictes que contínuament es presenten a la construcció.
 • Tenim un ambient de treball distés i cordial. Pot ser per això mateix no som agressius, i no podem oferir gestió agressiva, però els nostres clients estan d’acord en que donem un balanç molt aceptable entre el compliment dels compromisos i el baix nivell de imprecissions o errors.
Via27.com | Juli Llueca Arquitecte

A partir de la practica liberal de la Arquitectura, como es tradicional en nuestro país, hemos ido evolucionando hacia servicios más completos. Nuestros clientes sonpequeños promotores de obras  como Ud, que al hacer construir su propia casa, será un “AUTOPROMOTOR” que nos encargan proyectos según sus deseos y necesidades. Con estos proyectos y con nuestra ayuda, se obtienen las Licencias de Obra y se busca financiación en bancos y un constructor global o varios parciales, a los que se pagará para que ejecute la obra proyectada.

También dirigimos la obra y controlamos su ejecución, resolvemos los conflictos y gestionamos los cambios deseados o sobrevenidos, siempre en defensa y representación del promotor, que es nuestra única fuente de ingresos : Ningún arquitecto honesto puede aceptar comisiones o beneficios de constructores o proveedores que tengan tratos económicos con su cliente.  Nos gusta tener el máximo control de la obra, y eso sólo es posible si no se paga nada sin nuestra autorización.  Está claro que cuando promotor y constructor son la misma persona, o cuando el dinero fluye entre ellos sin nuestro visto bueno, nosotros perdemos gran parte del poder, y sólo nos queda el rol residual de exigir calidad en la ejecución.

Hemos soportado bien los altibajos de facturación, porque la cultura del taller incluía siempre un cierto rechazo a crecer, y eso nos ha permitido, en el momento actual de fuerte crisis, volver sobre dos de los temas que nunca habíamos abandonado : Pequeños proyectos para quien promueve su propia casa, y preparación de suelo para propietarios que aprovechan la congelación de la demanda para acometer los larguísimos trámites necesarios para transformar suelos urbanizables en solares.

Cultura del taller i relació amb els clients

Per continuar amb la cultura de despatx afegirem les nostres notes diferencials:

 • El nostre objectiu no és fer (ni deixar de fer) Arquitectura d’avantguarda, sino optimitzar l’ajust entre prestacions, qualitat material, economia i valors arquitectònics, cosa no sempre fàcil.
 • A partir d’una antiga especialitat en projectar edificis d’alta eficiència energética per sistemes fonamentalment passius, practiquem la innovació i el reciclatge continu, i per això no ens fa por el nou Codi Tècnic (a la secció “Informació Privilegiada” podeu trobar una analisi curta i pràctica de les seves exigències).
 • Tenim ambició per millorar el nostre producte directe (projectes i serveis) i també l’indirecte (l’Arquitectura).

Quin estil d'arquitectura?

Com la major part dels arquitectes tenim preferència per l’estètica actual, pero particularment no comparteixo el gust per extravagàncies “originals”, i encara menys pels clichés, llocs comuns o fórmules tronades de l’arquitectura dita “de disseny”.  Crec que l’interés de l’arquitectura ha d’emanar de l’ajust a la seva funció i a l’economia de l’obra, és a dir, de la seva honestedad, que no exclou una poética de l’espai ni una valentia responsable, quan l’usuari comparteix la sensibilitat de l’arquitecte. Es per això que hem estat fins ara força eclèctics en arquitectura doméstica pel promotor-usuari, i hem fet un esforç per adaptar-nos als desitjos dels clients i entendre’ls, tot i que no sempre ha estat possible.  Això es pot comprovar a la col.lecció de fotografies que mostrem a la pàgina “Obres”. <<<<<<  FA TEMPS FEIEM SERVIR AL TALLER AQUESTS PROTOTIPS DE “ESTILS” DE CASES (EN EL SENTIT  NO PROFESSIONAL DE LA PARAULA),  COM A OBJECTES DE DESITG PER A QUE ELS CLIENTS MANIFESTESIN LLUR PREFERÈNCIA.

Eficiència energètica

Des de la Universitat, Juli Llueca és expert en aplicacions d’arquitectura solar pasiva i de alta eficiència energética. En el moment actual la tecnologia permet, a més, adoptar sistemes actius d’estalvi d’energia amortitzables a terminis mitjans o curts. Tot plegat configura un panorama engrescador pels qui fem d’això un objectiu seriós.  El nostre taller fa part de la xarxa internacional PASSIVHAUS, que ens manté al dia en informació privilegiada al respecte.