Serveis

Disseny i construcció d'una casa pensada per vosté
Renovar casa seva
Preparació de sòl
Consultes "in situ"
Dictàmens i peritacions judicials
Serveis als ajuntaments
TARIFES
Consultes o Miniprojectes d'OPTIMITZACIÓ D'ESPAIS

Un procés llarg i feixuc, però apassionant

Potser vosté vol partir de zero, o pel contrari té una idea molt acurada del que ha de ser la seva casa. Li proporcionarem una visió crítica dels seus somnis, els polirem i li ajudarem a enfrontar els avantatges i inconvenients de cada decissió, avaluarem junts les alternatives … i en tot cas finalment vosté decidirá. Si descobrim que som incompatibles ho deixarem còrrer : A tots dos ens interesa remar en la mateixa direcció. Durant el procés, visitarem el terreny i tindrem llargues entrevistes allà i en el despatx. Dibuixarem i discutirem versions, i farem models esquemàtics i interactius en 3d llegibles amb Adobe Reader, que vosté podrà moure i repasar en els seus insomnis. Quan s’acabi el temps per a dubtar, farem un projecte prou definit i complet com per què els pressupostos que demani siguin homogenis.   Servicios - | Vía27 - Juli Llueca

Dubta si invertir en renovar casa seva?

Però quan podem capgirar la situació i fer obres per a millorar-la o adaptar-la als nostres gustos o necessitats, la inversió pot resultar més rendible que canviar de casa, sobretot si s’afeageixen altres factors de tipus emocional, com ara el fet que no vulguem perdre els esforços esmerçats a la casa i el seu entorn, a part de la tirada al barri i a la ubicació concreta. Pero no en tots els casos és lògic escometre certes reformes.  Llevat que vosté només vulgui reformar la cuïna i el bany, necessitarà testar les seves pretensions, conèixer alternatives i veure la seva viabilitat  estructural, legal i econòmica.  Necessitarà vosté un bon arquitecte, amb molta experiència, força imaginació i tocant de peus a terra, i els seus honoraris seràn la millor deles inversions.  Demani’ns referèncias i pressupost.

Pensa urbanitzar uns seus terrenys per obtenir parcel.les?

Creació de solar a partir de sól urbà o urbanitzable

És molt freqüent que els terrenys qualificats inicialment com a urbanitzables o edificables hagin de patir llarguíssims i feixucs tràmits per a veure concretades les seves possibilitats. També és així amb bocins de sòl urbà pendent d’acord entre veins per a fer cessions i obres suplementàries d’urbanització.    En els moments actuals no hi ha demanda de nous habitatges però, quan hi havia, els promotors necessitaven solars immediatament edificables.  Quan hi torni a haver demanda, els promotors tornaran a necessitar solars immediatament edificables. Els propietaris prudents de sòl urbanitzable tenen ARA l’oportunitat perfecta per a posar en valor el seu patrimoni, tot fent ARA aquests tràmits.  En casos en que el nostre taller està ja treballant hem arribat a acords avantatjosos per a ambdues bandes.  Podem percebre només les despesses estrictes a compte d’uns honoraris a cobrar quan s’arribi a resultats, podem cobrar en espècies futures (igual que poden fer-ho empreses urbanitzadores que buscarem), podem finalment cercar formes d’associació.  Demani’ns referències i pressupost.

Llogui un arquitecte expert per una tarda

Davant qualsevol inquietud relaccionada amb inmobles, construcció o arquitectura (perqué no abans de comprar una parcel·la?) obtingui barata la informació “privilegiada” ineta que li cal per a no vessar-la en un tema que coneix defectuosament. Llevat que sigui amic íntim d’un arquitecte competente, llogui per una tarda  un arquitecte sensat amb un munt d’anys d’experiència, que vindrà sobre el terreny i li donarà pistes per resoldre tots els seus dubtes: Legals, Registrals, Constructius i Económics.    Mai invertirà millor 200€ i si el tema es pot resoldre en una hora al meu despatx, li costarà la meitat.  EN UN TERMINI APROXIMAT DE 10 DIES PUC ESTAR PER VOSTÉ, però si té cap urgència intentaré atendre-la.

Peritacions

  • ¿Qué es el més rendible que puc fer amb un edifici que he comprat o heredat?
  • ¿En quin preu puc aspirar a vendre’l abans de 6 mesos?
  • ¿Quina inversió fora raonable i amortitzable fer per a posar-ho en lloguer?
  • He sentit parlar de la “hipoteca verda” ¿Quines millores energètiques em resultarien rendibles?
  • ¿Iniciaría una reclamació judicial per desperfectes, per invasions? ¿I una mediació?  ALLÒ MÉS LÒGIC ÉS CONSULTAR UN EXPERT ABANS QUE UN ADVOCAT.

O bé :

  • Tinc clar que vull presentar una demanda. Ara em cal un arquitecte pèrit forense.
  • ¿Puc millorar el que m’ofereixen en una expropiació?
  • ¿Qué puc fer si em cobren impostos sobre un valor immobiliari que considero massa alt?
  • ¿Quant em costaria acabar una casa que em venen a mig fer?

Aquestes i moltes altres questions relaccionades amb construccions y sòl poden ser contestades amb una peritació independent i curosa. L’arquitecte Juli Llueca es Diplomat en Arquitectura Legal i Forense (DALF) per l’Universidad Pompeu Fabra, i actualment Vocal de la Junta de la Agrupacio d’Arquitectes Experts Pericials i Forenses de Catalunya. Membre des de fa més de 20 anys de les  Llistes Oficials d’Arquitectes Perits dels Jutjats, i fa 15 anys que es Perit Judicial de les Llistes Especials per al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els Tribunals Contencios-Administratius i l’Audiencia de Girona.  Treballa també per a particulars en aquest camp, en temes d’Urbanisme, Valoracions i Expropiacions que demanen la seva experiència. Ha colaborat amb alguns dels més prestigiosos bufets d’advocats de Catalunya.

Ajuntaments

Juli Llueca coneix molt bé el funcionament i neguits dels petits i mitjans municipis, per a molts dels quals ha treballat en l’Alt Empordà com a professional contractat (planejament, projectes d’arquitectura pública) o com a assessor urbanístic. Servicios Ayuntamiento | Vía27 - Juli Llueca  

Tarifes

Quant a les nostres tarifes, els nostres clients “promotors” són recurrents i fidels, perquè les consideren ajustades al servei real i als projectes útils que oferim, però no volem ni podem competir amb els fabricants de paperassa inútil però firmada.   Controlem costos i això ens permet avenir-nos a la cultura general de preu contingut (dins, és clar, de les nostres prestacions).  Donem sempre pressupostos previs i tancats.
La nostra missió és d’una complicació molt variada, i pot oscilar de senzill a doble per a un mateix tamany de casa, segons dificultats burocràtiques,  del terreny i dels requeriments dels clients, però sobretot de missions complementàries que calgui assumir i del nivell professional dels paletes.
A més, els requeriments normatius (Codi Tècnic, etc)  i de retruct els burocràtics, augmenten cada any
 
Dit això, certament podem treballar “a partir de”  11.000 € per una casa petita, però preferim parlar primer per donar un preu IMMUTABLE, tot inclós, dels rols de l’arquitecte  (projectes, direcció, estudi de seguretat, visats, etc.).
Els m2 que considerem són “homologats” o “ponderats”, el que vol dir que garatjos i porxos compten només la meitat.
Sembla que apareixen pràctiques fins ara gens normals entre arquitectes, tot oferint preus enganyosament baixos que després es veuen multiplicats amb tot alló que “no estava inclós”.   Calen referències de clients anteriors.

Tarifas | Via27 - Juli Llueca

He vist un munt d’espais desagradables, mal aprofitats o pitjor equipats. Molts anys de la meva pràctica i reflexió sobre la forma ideal de distribuir i aprofitar espais per viure i treballar fan que en molt poc temps us pugui donar consells decissius sobre com repartir i usar en forma óptima els espais petits.

Això pot prendre forma d’una simple visita, o ampliar-se a fer un miniprojecte de repartiment d’espais, amb sug·geriment dels recursos actualment disponibles i on trobar-los a cost raonable.